Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

337372
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
55
1370
6045
329456
8731
13645
337372

Dátum: 2018-12-17

Védőnőkkel találkozott a miniszteri biztos Miskolcon

темы Wordpressздесь
icatconf.org

vedonoi konferencia 130812 ja 9

A hazai orvosoknak, valamint a szakdolgozóknak megfelelő társadalmi és anyagi megbecsülésre van szükségük. Biztosítani kell számukra a megfelelő körülményeket és béreket. Ez a kormány célja - hangzott el egyebek mellett Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos országjáró körútjának miskolci állomásán. A megyei kórházban rendezett, hétfői konferencián és fórumon számtalan Borsodban dolgozó védőnő jelen volt - az ő véleményükre is kíváncsi volt a miniszteri biztos.

A Védőnői Szervezet jövőjéről, valamint a megyei védőnői helyzetképről is szó esett azon az interaktív konferencián, amelyet hétfőn, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Központi Kultúrtermében rendeztek meg. A miniszteri biztos mellett részt vett az eseményen Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is, aki elmondta, fontosnak tartja, hogy az egészségügyi dolgozók nagyobb megbecsülést élvezzenek.

– Borsod megye nehéz terület, de a Kormányprogramnak és a Semmelweis Tervnek köszönhetően jobb megbecsülést kapnak az egészségügyben dolgozók. Fontos, hogy a szakdolgozók kezébe is eljussanak a juttatások. A konferencia pedig remek alkalom, hogy a megyében dolgozó védőnők elmondják véleményüket, gondolataikat, örvendetes, hogy szép számmal el is jöttek. Nyár van ugyan, de a védőnők, a nők most is dolgoznak – mondta el köszöntőjében Csöbör Katalin.

vedonoi konferencia 130812 ja 5

 

Bábiné Szottfried Gabriellát május közepén bízták meg azzal a feladattal, hogy koordinálja a Védőnői Szolgálat kialakítását. A miniszteri biztos országjáró, tapasztalatszerő körútra indult annak érdekében, hogy minden védőnő számára a legmegfelelőbb jogalkotás jöjjön majd létre A miskolci konferencián is tájékoztatta a megyénkben dolgozó védőnőket a szolgálat jövőjéről, s természetesen emellett válaszolt a felmerülő kérdésekre is.

Mint mondta, a védőnői szakma nagyon heterogén, s ezen nem csupán a szakdolgozók szeretnének változtatni.
– Tavasszal a védőnők aláírást kezdtek gyűjteni. A cél a kormány részéről is az, hogy állami fenntartásba kerüljön a védőnői szolgálat. A kórházi védőnők a béremeléssel jól jártak, hiszen visszamenőleg is megkapták az emelést, a többi területen azonban nem mindenhol jutott el a juttatás a védőnőkhöz. Azért, hogy ez változzon, törvényi változtatásra van szükség. Azért indultam országjáró körútra, hogy mindenhol meghallgassam a felmerülő gondokat, s ezek ismeretében alakítsuk ki a jogszabályt – mondta el a miniszteri biztos, aki szeptember végéig járja az országot, majd összegzést készít a tapasztalatairól, s ennek figyelembe vételével indul el a jogalkotási folyamat.

vedonoi konferencia 130812 ja 11

 

Bábiné Szottfried Gabriella hangsúlyozta, a kormány kiemelt feladatként tekint a védőnői szervezetekre. Egységes, állami fenntartású szolgálatot hozna létre, így a védőnői szakma heterogenitása megszűnne, s a financiális juttatások minden érintetthez eljutnának.

Megyénkben 432 védőnői státusz van, amelynek több mint 90 százaléka be is van töltve. Törökné Durst Évától, megyei vezető védőnőtől megtudtuk, 33 üres állás van, amelyet helyettesítéssel töltenek be. Így megyénkben nincs olyan hely, ahol ne lenne elérhető a védőnői szakszolgáltatás.
Mint a vezető védőnő elmondta, nem elégedettek a jelenlegi helyzetükkel, hiszen a munkáltatói összetétel változatos, nem mindenkihez jut el közvetlenül a béremelés hatása.
– Nagyon örülünk ennek a konferenciának, hiszen van egy fórum, ahol elmondhatják véleményüket a szakdolgozók. S hogy ezt mennyire fontosnak érzik, ez abból is látszik, hogy  nagyon sokan eljöttek – tette hozzá.

A konferencián a miniszteri biztos a megyei helyzetről, a védőnők pedig a kormány terveiről tájékozódhattak, s javaslataikkal, kérdéseikkel segítették a miniszteri biztos munkáját, s ezáltal saját jövőjüket is.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner