Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

321074
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
614
430
1468
316609
6078
16498
321074

Dátum: 2018-11-14

Kinyitottak a trafikok

темы Wordpressздесь
icatconf.org

A 18 éven aluli fiatalokat nemcsak kiszolgálni, de a boltba beengedni is tilos. Az új dohányboltok megtalálását mostantól térképes kereső is könnyíti, ezen hétfőn 73 miskolci boltot lehetett találni. Az új program az interneten és okostelefonokon is elérhető.

Több mint ötezer nemzeti dohánybolt nyitott ma ki. Július 15-étől már csak ezekben az üzletekben lehet dohányárut venni. Addig a korábbi elárusító helyeken is kapható dohányáru, amíg a készletek tartanak. A nemzeti dohányboltok tulajdonosaira szigorú szabályok vonatkoznak, betartásukat már az első naptól ellenőrzik a hatóságok.

Vannak boltok, ahol már a nyitás napján tele voltak a polcok, csak pár cikk hiányzott, hogy teljes legyen a termékskála. Viszont több olyan üzlet is akadt, amely nem készült el időre vagy nem felelt meg minden előírásnak. Ezek a boltok felszólítást kaphatnak, hogy 15 napon belül pótolják a hiányosságokat.

Az is a feltételek között volt, hogy kívülről ne lehessen belátni az üzletbe, ezt a kiskorúak védelmében írták elő. A nemzeti dohányboltokra egyébként szigorú szabályok vonatkoznak: a 18 éven aluli fiatalokat például nemcsak kiszolgálni, de a boltba beengedni is tilos. Azok a tulajdonosok, akik nem tartják be a szabályt, több millió forintos bírságot is kaphatnak, és azonnal elveszíthetik koncessziós jogukat.

Országszerte több mint 1400 településről lehet még ma éjfélig pályázni. Amíg nem nyílnak meg a boltok, egy évig ideiglenes üzletek tarthatók fenn. Ez a gyakorlatban úgy fog működni, hogy a polgármesterek tesznek javaslatot egy ideiglenes ellátóra – nyilatkozta Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing- és kommunikációs vezetője.

Az új dohányboltok megtalálását mostantól térképes kereső is könnyíti. Az új program az interneten és okostelefonokon is elérhető.

Július 15-éig egyébként még az eddigi elárusítóhelyeken is kapható dohányáru, amíg a készletek tartanak.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner