Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

321283
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
52
771
1677
316609
6287
16498
321283

Dátum: 2018-11-15

Megújul, és tornacsarnokkal bővül a Hunyadi

темы Wordpressздесь
icatconf.org

hunyadi iskola 130809 ja 1

Csaknem 500 millió forintból újul meg várhatóan jövő szeptemberig a Hunyadi Mátyás Általános Iskola. Kegyes Jenő igazgató elmondása szerint, a száz százalékban pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés során új arculatot kap az iskola, elvégzik az energetikai korszerűsítéseket, felújítják a jelenlegi tornatermet és építenek egy új tornacsarnokot is.

– Szinte rá sem lehet majd ismerni az iskolára, ha nem tudnám, hogy a látványtervek a Hunyadit ábrázolják biztos, hogy nem hinném el – részletezi az iskolában kifüggesztett látványterveket bemutatva Kegyes Jenő.

Mint hozzáteszi, a fejlesztésre nagy szükség van, mivel az iskola a júniusban zárult tanévtől köznevelési típusú sportiskola, érdeklődés pedig van, az első évhez képest idén ősszel már kettő sporttagozatos és egy körzetes első osztály indult.
– Az ősszel induló beruházás alapvetően a mindennapos testnevelés feltételeit teremti meg, és részt veszünk Miskolc utánpótlás nevelésében – hangsúlyozza a Bársony-Hunyadi Általános Iskola vezetője.

 

hunyadi latvanyterv 4

A Hunyadi új ruhája

A fejlesztés során egy új, összesen 700 négyzetméteres tornacsarnok létesül a jelenlegi bitumenes sportpálya helyén, 450 négyzetméteres küzdőtérrel, de megújul a jelenlegi testnevelőterem is – ennek padlózatát tatamival fedik a jelenlegi parketta helyett, hiszen az MVSI judo-szakosztálya jelenleg is itt tartja edzéseinek egy részét.
– A csarnokot egy folyosó köti majd össze az iskolával, felújítják a régi épület tetejét, korszerűsítik a vizesblokkokat, de cserélik az 1977-es átadás óta funkcionáló nyílászárókat is, és egy teljesen új, XXI. századi homlokzatot kap a Hunyadi – sorolja az iskola első embere.

hunyadi isk sportosztaly 120907 ja 1

 

Még a jelenlegi tesiteremben kezdett az első sportosztály

A mintegy 498 millió forintba kerülő fejlesztést ÉMOP-os forrásokat kihasználva valósítja meg az önkormányzat, a pályázat száz százalékos támogatottságú, tehát városi önrészre nem volt szükség – ezt már Pintér Zoltántól, polgármesteri hivatal városfejlesztési és városüzemeltetési főosztályának vezetőjétől tudtuk meg.

A főosztályvezető elmondása szerint, a fejlesztés két lépcsőben valósul meg, előbb az új csarnok épül meg, ennek kivitelezése várhatóan már idén ősszel megkezdődik és jövő májusban már birtokba is vehetné az iskola.
– A régi iskolaépület korszerűsítése azonban csak olyankor végezhető el, mikor ott nem folyik tanítás, ezért azon munkák túlnyomó része a következő nyári szünetre esik majd – teszi hozzá.

hunyadi latvanyterv 3

 

Így néz majd ki az új csarnok

A munkákkal a tervek szerint 2014 augusztusában készülne el a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, így a 2014/2015-ös tanévet már egy, a kor követelményeinek megfelelően felújított, kibővített épületben kezdheti majd el a Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner