Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

337358
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
41
1370
6031
329456
8717
13645
337358

Dátum: 2018-12-17

Atlétikai vb - Pars Krisztián ezüstérmes

A kalapácsvető Pars Krisztián ezüstérmet nyert hétfőn a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

A szombathelyi versenyző elsőre 80,30 métert ért el, s a folytatásban ezen már nem tudott javítani.
A győzelmet meglepetésre a lengyel Pawel Fajdek szerezte meg, aki - szintén elsőre - 81,97 méterrel, a világ idei legjobbjával rukkolt elő.
Pars - aki 23 verseny után szenvedett vereséget - két éve, a tegui világbajnokságon is második volt, tavaly megnyerte az Európa-bajnokságot, majd Londonban az olimpiát.

minap.hu

Hosszú újabb világcsúcsa, ezúttal 400 vegyesen

Hosszú Katinka vasárnap már a második világcsúcsát úszta, a magyar versenyző a rövidpályás Világkupa-sorozat berlini második fordulójának döntőjében 400 méter vegyesen döntött rekordot.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a barcelonai vizes vb-ről két arany- (100 m és 200 m vegyes), valamint egy bronzéremmel (200 m pillangó) hazatért Hosszú - aki délelőtt 100 vegyesen javította tovább saját világcsúcsát - 4:20.85 perces idővel csapott célba két honfitársa, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn előtt. Hosszú az amerikai Julia Smith 2009. december 18-án felállított rekordját (4:21.04) adta át a múltnak.

A 24 éves Hosszú ezt követően a 100 vegyes és a 200 pillangó döntőjében is érdekelt volt, és mindkettőben diadalmaskodott.
A férfiaknál a barcelonai nagymedencés vb-n 200 mellen aranyérmes Gyurta Dániel a berlini 25-ös medencében is diadalmaskodott, 100 mellen pedig második lett. Kis Gergő 1500 gyorson ezüstérmet nyert.

A 25 méteres medencékbe kiírt Vk-sorozat a berlini forduló után - átmeneti szünetet követően - Moszkvában folytatódik október 12-én és 13-án, aztán Dubaj (október 17-18.), Doha (október 20-21.) és Szingapúr (november 5-6.) következik, a záróviadalt pedig Tokióban bonyolítják le november 9-én és 10-én.

minap.hu

Jó szélben vitorláztak

Szombaton és vasárnap benépesült a Hejőkeresztúri tó, ugyanis a Justitia Vitorlás Sportegyesület ebben az esztendőben is megrendezte a Daruker kupa elnevezésű versenyét. Az esemény iránt élénk érdeklődés nyilvánult meg.

Papp Tibor, a Justitia VSE képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy a versennyel a szervezők lehetőséget igyekeztek teremteni az indulók számára, hogy minősítő pontokat tudjanak szerezni. A versengésre három hajóosztályban (kalóz, laser és finn) került volna sor, végül azonban csak kettőben rendezték meg a versenyt. A rendezők öt futamot iktattak a programba, és azt remélték, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk. A pályát a Hejőkeresztúr község és a 35. számú főútvonal közt elterülő vízfelületen jelölték ki. A résztvevőket narancssárga pályajelekkel meghatározott pálya, telepített rajt várta.

Szombaton három futamra került sor, és a vetélkedés első napján igazán nem lehetett panaszuk az indulóknak a körülményekre sem. Különösen a kora délutáni órákban támadt fel a szél, és ennek az lett a következménye, hogy kifejezetten érdekes és látványos futamok követték egymást, a hajók remekül hasították a vizet.

Vasárnapra ezek után két futam maradt, és ekkor sem volt gond, az égiek ezúttal is kegyesek voltak a sportolókhoz. Melegen tűzött ugyan a nap, de a szél erősségére ekkor sem lehetett panasz. Mindenesetre a résztvevők derekasan harcoltak, nem lankadtak, így a parton összesereglett nézőknek is jutott látnivaló. Ráadásul még hazai éremnek is örülhettek, ugyanis a hejőkeresztúri színeket képviselő Demeter András a finn hajóosztályban harmadik lett. Kifejezetten jól szerepelt a miskolci Boros Ferenc is, aki második helyezést ért el, és ugyancsak második lett alkalmi társával Nyeste Gábor miskolci vitorlázó, aki mellesleg a megyei szövetség főtitkára.

– Az idei versenyt mindenképpen sikeresnek lehet minősíteni – vonta meg a viadal mérlegét Misley József versenyfelelős. – A laser osztályban nem érkezett be nevezés, ezért ott nem tudtunk versenyt rendezni, viszont a másik kettőben csaknem húsz hajó futott ki a vízre.

Eredmények.Kalóz: 1. Fluck Benedek, dr. Tóth István (VSC), 2. dr. Nyeste Gábor, Berki Győző (BIC, Justitia), 3. Mohos Gábor, Molnár Veronika (PSFVK).Finn: 1. Solymosi Imre (ARSC), 2. Boros Ferenc (MMVSC), 3. Demeter András (Hejőkeresztúr).

minap.hu

A Triatlon világkupa dobogósai mondták

A tiszaújvárosi 15. TVK Triatlon Nagyhét keretében megrendezett 17. TVK ITU Triatlon Világkupa augusztus 11-i döntőjének legjobb női és férfi versenyzői a célba érkezést követően rövid nyilatkozatot adott a sajtó képviselőinek. Ezt az összeállítást tesszük most közzé.

tri vk-noi dobogosok

 

KATIE HURSEY (Amerikai Egyesült Államok, a női győztes): - A kerékpáron már magabiztosnak éreztem magam, hiszen az első bolyban tekertem. Mivel tegnap elfáradtam, nem tudtam milyen formában leszek a mai napon. A futásnál megpróbáltam jó iramot menni, örülök, hogy sikerült végül az élen végeznem. Tiszaújváros egy csodálatos hely, a közönség szurkolása, támogatása nagyon sokat számít, ha versenyzel ez plusz erőt ad!

AILEEN REID (Írország, a női ezüstérmes): - Ez az újszerű versenyforma teljesen más mint, amit eddig megszoktunk. Úgy gondolom ez jó dolog és  bízom benne, hogy a közönségnek is tetszik. Ezt a formát könnyebb közvetíteni, így több szponzort is szerezhet a sportág, ráadásul a fiatalok is hamarabb megkedvelhetik.

SARA VILIC (ország-váltás miatt az ITU színeiben indult, a női verseny bronzérmese): - Nagyon boldog vagyok, hogy a világkupa dobogóján állhatok, ez csodálatos, el sem tudom mondani az érzéseimet! Nagyon ideges voltam az úszás után, hogy hátrányba kerültünk az amerikai Hursey-vel.  Végül sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat, de én már nem tudtam előrébb kerülni. Nagyon elégedett vagyok a harmadik hellyel.

tri vk-ferfi dobogosok

 

FLORIN SALVISBERG (Svájc, a férfi győztes): - Nagyon elfáradtam a mai versenyen, ennek ellenére fantasztikus dolog itt nyerni, ilyen közönség előtt. Ez az évem eddig igen jól sikerült és ez nagyszerű érzés. Sokat javult a futásom. Remélem hasonló lesz a folytatás is!

FRANCESC GODOY (Spanyolország, a férfi verseny ezüstérmese): - Az eddigi versenyeim közül ez sikerült a legjobban. Ez az első alkalom, hogy világkupa versenyen dobogón végeztem. Tiszaújváros egy csodálatos hely, öröm itt versenyezni. Természetesen köszönök mindent a családomnak, a barátaimnak, nagyon boldog vagyok.

FREDERIC BELAUBRE (Franciaország, a férfi verseny bronzérmese): - Régóta nem indultam ITU versenyen, most hogy visszajöttem ide Tiszaújvárosba, örülök, hogy ismét felállhatok a dobogóra. Ez egy nagyon jó nap volt, a hosszú sérülésem után végre ismét eredményesnek bizonyultam. A mai szereplésem erőt ad a jövőhöz.

minap.hu

Kilencedik a női párbajtőrcsapat

Az észtektől elszenvedett vereséget követően mindhárom mérkőzését megnyerte a magyar női párbajtőr-válogatott, ezzel a kilencedik helyen végzett a budapesti vívó-világbajnokságon.

A Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Antal Edina összeállítású magyar csapat az alsó ágon a svájciakat, az amerikaiakat és a svédeket győzte le.
Eredmények (31 csapat):

a 32 között:
Magyarország-Izrael 45-29
a 16 között:
Észtország-Magyarország 45-34
a 9-16. helyért:
Magyarország-Svájc 43-32
a 9-12. helyért:
Magyarország-Egyesült Államok 36-27
a 9. helyért:
Magyarország-Svédország 45-43
negyeddöntő:
Kína-Észtország 45-35
Franciaország-Ukrajna 45-37
Románia-Koreai Köztársaság 36-32
Oroszország-Olaszország 38-27
elődöntő:
Kína-Franciaország 45-41
Oroszország-Románia 44-33
a 3. helyért:
Románia-Franciaország 33-28
később:
Kína-Oroszország 19.25

Bronzérem az U16-os Eb-n – Dubei Debóra vezérletével

Hatalmas sikert könyvelhetett el az U16-os válogatott. Kovács Andrea együttese 62-55-re verte Olaszországot, és ezzel bronzérmet szerzett a korosztályos kontinenstornán. A harmadik helyért zajló mérkőzésen a magyar csapat legeredményesebbje Dubei Debóra lett 19 ponttal – tájékoztatott a wbasket.hu.

A szombati előddöntők után nem telt el 24 óra, és ismét pályán voltak a csapatok. A bronzmérkőzésen a magyar válogatott ellenfele Olaszország volt. Az olasz lányok valamivel kevesebbet pihenhettek, hiszen az ő találkozójuk helyi idő szerint este 10 óra után ért véget. Magyarország és Olaszország már játszott egy tétmérkőzést idén nyáron – Utrechtben, az ifjúsági olimpián 68-60-as győzelmet ünnepelhettünk.

A spanyoloktól elszenvedett lélektanilag is megterhelő minimális vereség után egy kiválóan felkészített magyar csapat futott ki a pályára. Dubei büntetőivel és Weninger triplájával 2 perc alatt 5-0-ra léptünk el. A fásultan játszó olaszok ellen az első szakasz végén 17-6 állt az eredményjelzőn – tudósított a női kosárlabda magazin.

A második negyed elején az olaszok igyekeztek felpörgetni a játékot, és 18-11-re fel is zárkóztak. Rendívül töredezetten haladt a mérkőzés. Az első félidőben a magyar válogatott 23, az olaszok 9 büntetőt dobhattak. A faultok miatt rengeteget állt a játék. Az első félidőben 4 perc volt hátra, amikor az olaszok 22-11-nél időt kértek, közelebb azonban nem kerültek. A nagyszünetre 30-17-es előnnyel vonulhatott a csapatunk.

A harmadik negyed elején kicsit beragadt a magyar csapat. Két és fél percig nem találtunk be, így Kovács Andreának időt kellett kérnie. A rövid eligazítás után Dubei volt eredményes, és ez egy 7-2-es sorozat kezdete volt, amivel 37-22-re léptünk el. Ez a negyed egyértelműen Dubeiről szólt, aki ebben a 10 percben egymaga 9 pontot szerzett. Az olaszok próbálták felpörgetni az iramot és egy-egy labdaszerzés után az indításaik is ültek. Ezzel többször is felzárkóztak 10 pontra, de szerencsére közelebb nem kerültek. Nálunk mindig akadt valaki, aki betalált. A harmadik szakasz végén 45-30-as állást regisztrálhattunk.

A negyedik etap elején több mint 3 percig Nagy Dorottya két büntetője jelentette a magyar pontokat, de úgy nézett ki, hogy az olasz felzárkózási kísérleteket mind sikerül visszaverni. Az utolsó 3 percben azonban majdnem úgy jártunk, mint tegnap a spanyolok ellenünk. 58-44 után egy olasz 2+1-es helyzet és egy tripla is beakadt. Végül 9-0-s olasz széria kerekedett ekkor, és 35 másodperccel a lefújás előtt 58-53-nál már látótávolságba ért riválisunk.

Az utolsó fél perc az ilyenkor szokásos töredezett játékot és faultokat hozta, de a magyar győzelem nem forgott veszélyben. A magyar csapatból Dubei 19, Weninger 12 és Nagy 11 pontig jutott. Kovács Andrea csapata fantasztikus nyarat zárt két bronzéremmel. Utrechtben az ifjúsági olimpián és Bulgáriában az U16-os Eb-n is dobogóra állhatott a válogatottunk.

Eredmény
Magyarország - Olaszország 62-55 (17-6, 13-11, 15-13, 17-25)

minap.hu

Szlovénia visszavár, irány a Saturnus!

105504 dsc 4032 180x04

Rövid riport Juhász Csaba Rallyversenyzővel,
a Szlovéniai Saturnus Rallye előtt.

Újra a Saturnus Rallyn láthatunk, hű navigátoroddal Szántó Szabival. Az idén
egy Új Renault Megane RS versenyautóval vágsz neki a Szlovén hegyeknek.
Mesélnél a tavalyi Saturnus Rallyról?
- A tavalyi verseny jól sikerült, ha jól emlékszem a 4. helyezést értük el a
Mitropa Cup-ban egy nagyon nehéz versenyen.

Azzal az eredménnyel most is megelégednénk,de idén már sokkal erősebb a mezőny.

Remélem, hogy a Megane-nal mi is gyorsabbak leszünk, mint tavaly.

Az idei pályákról tudsz-e információt?

- Az idei versenyen lesz két új pálya a tavalyihoz képest,egy 12 km-es és
egy 25 km-es.

Ez persze csak nekünk új, mert a többiek már mentek ezeken a gyorsokon.

A Miskolc Rally nevezési listáján is rajta vagy. Mi miatt döntöttél mégis
a híres Saturnus Rally mellett?

- Sokáig hezitáltunk, hogy Miskolcon, a szülővárosunkban álljunk-e
rajthoz vagy a Saturnus Rallye-n.
Mivel teljes idényt szeretnénk menni a Mitropában, ezért végül a
szlovén futamot választottuk.

Ezúton is köszönöm Adamovits Márk megértését és rugalmasságát.

Szlovénia visszavár, a Velenje Rally-n is találkozhatnak veled a
szurkolók?
- Velenjén is szeretnék indulni, mint a többi Mitropa futamon.

Partnereink: Per-Med Bt. Tiszaújváros Transz. Demeter Transz.
Ziad-Med Bt. Technor 93 Kft. Phobex Kft. Mfactory. Spoonsports.
Mugen - Power.Bio Balls Hungary Kft. Dynea Kft. Tarmer Kft.
Car - Tools Kft. Mahiti Kft. Észak - Trend - Papír. DDZ MED Kft.
Global Star. Komplex - D, T-Rental.
Profi - Tax Center Kft. Exias Kft. ML-Log Kft. POP Kft. Eastjob.
Joanna. Mihidra Kft. Pikktel Kft. Zsoma-Ker Kft. Eutin Kft.
Wolf Montage Kft. Tiger-Tools. Balomo Kft, Öko Transz,
Maldon Kft, Unify Plus Kft, Kartel 97Bt, Bezama Kft, Adó-Dó Plusz Kft,
Product T-Pride Kft, Oldpit Kft, R-Pex2000 kft, Andrezol-net Kft,
www.madeinmiskolc,hu, H.B c.e. Mérnöki Szolgáltató,
Építő és Kereskedelmi Kft, aquageneral.hu, Kelet-Atlasz Kompresszor Kft,
Digit-Center Kft, www.infovaros.hu, Max Transport, Szenzortechnika,
Baromfiudvar 2000 Kft, Castrol, Unilub Kft, Assist-Trend Észak Kft,
BB-Logistic.eu, Balogh és Fia Trans Bt, Horváth Kft, Távit Kft,
Autó M3 Szervíz és Diagnosztika, T-Rental, Indura 2006 Kft,
D.D-Z.- MED Kft,

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu

Vívó-vb - Aranyérem az utolsó előtti napon

Az utolsó előtti napon a harmadik érmét szerezte meg a magyar válogatott a budapesti vívó-világbajnokságon: a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású csapat nagyszerű vívással megnyerte a férfi párbajtőrözők vasárnapi versenyét.

A magyar együttes a hiányos 64-es táblán a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, s az argentinokkal szembeni ráhangolódást (45-31) követően a kazahokat is magabiztosan győzte le (45-31). A negyeddöntőben, a venezuelaiak elleni mérkőzésen már komolyan oda kellett tennie magát (43-39), akárcsak az elődöntőben, ahonnan a lengyeleken keresztül (45-41) vezetett az út a döntőbe.
A fináléban csak az első tusnál vezettek az ukránok, onnantól kezdve végig a magyaroknál volt az előny, Boczkó, Imre és Rédli is koncentráltan vívott, ennek eredményeként a magyar csapat 42-38-ra győzött, ezzel 12 év elteltével ismét megszerezte az aranyat.

Ez volt a hetedik magyar vb-arany a férfi párbajtőrözők csapatversenyében. Korábban 1959-ben, 1970-ben, 1971-ben, 1978-ban, 1998-ban és 2001-ben állhatott a dobogó tetejére magyar együttes.
A budapesti vb-n korábban a kardozó Szilágyi Áron és a párbajtőröző Szász Emese szerzett érmet, mégpedig bronzot a magyar vívók közül.

A vasárnapi versenynapon még a női párbajtőrözők csapatküzdelmeit bonyolították le. A Szász Emese, Révész Julianna, Budai Dorina, Antal Edina összeállítású magyar csapat az izraeliek ellen könnyedén nyert (45-29), a legjobb 16 között azonban kikapott az idén Európa-bajnok észtektől (34-45), ennek következtében pedig a legjobb esetben is csak kilencedik lehetett. Ezt a helyezést aztán ki is harcolta a svájciak (43-32), az amerikaiak (36-27) és a svédek (45-43) felett aratott győzelemmel.
Férfi párbajtőrben 41, nőiben pedig 31 csapat indult.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner