Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

321185
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
725
430
1579
316609
6189
16498
321185

Dátum: 2018-11-14

Hagyomány- és értékőrző augusztus 20-a Miskolcon

темы Wordpressздесь
icatconf.org

aug20 120820 ja 9

Ünnepi megemlékezések, kenyérszentelés és kenyéráldás, valamint kulturális és családi programok várják az érdeklődőket augusztus 20-án városszerte. A programok központi helyszíne a hagyományokhoz híven idén is a Szent István tér lesz, de több városrészben, illetve szakrális helyszínen is lesz megemlékezés.

Az ünnepi programok a belvárosban délután kettő órakor kezdődnek majd el a Perecesi Bányász Fúvószenekar koncertjével. Ezt követően a Fazekas Kórus műsorát, majd délután három órakor Korzsényi Tibor bábelőadását láthatják „Micike a Picike” címmel.

Délután négy órakor a Mintha zenekar lép fel a Szent István téren, ötkor pedig elkezdődik a 20-i központi ünnepség, az ünnepi menet aratókoszorúval és az új kenyérrel vonul Államalapító Szent István király szobrához, ahol Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mond majd beszédet. A köszöntőket – a hagyományoknak megfelelően a kenyérszentelés és kenyéráldás követi a történelmi egyházak képviselőinek részvételével.

Az egész napos rendezvény ezt követően kulturális és zenés műsorszámokkal folytatódik majd. Este hat órakor a Szinvavölgyi Néptáncműhely ad majd ünnepi műsort, fél nyolctól pedig „Miskolc Rock” koncert lesz az Excelsior, a BMV Rock Egylet, a Pakulár és a Happy Bluesday együttesekkel.

A Szent István téren a város ünnepi hagyományainak megfelelően délelőtt 10 órától családi programokkal, várják majd az érdeklődőket. Ezúttal is itt lesz megtalálható a Borókás Népi Játékpark, a gyermek játszóház, lesz lehetőség kenyeret dagasztani és sütni, lesz kenyérvásár, kecskesajt és más finomságok, valamint népművészeti kirakodóvásár, valamint lesz baratana bemutató és íjászkodás is.

A belvárosi helyszíneken túl a város számos pontján lesznek programok és megemlékezések. Reggel kilenc órakor Felsőhámorban, a Szent István szobornál lesz megemlékezés és koszorúzás, ahol Kovács László önkormányzati képviselő mond ünnepi beszédet. Délelőtt 10 órakor a Miskolc-vasgyári Szent István templomban, míg fél 11-től a selyemréti Szent István templomban lesz ünnepi szentmise és búcsú – utóbbi helyszínen a plébánia 70. évfordulóját is a programokkal párhuzamosan ünneplik.

Végül – de nem utolsó sorban – a Herman Ottó Múzeum is készül programmal augusztus 20-án. A papszeri kiállítási épületben „Az Árpád-házi Szentek és Boldogok" címmel nyílik kiállítás Szekeres Erzsébet textilművész szövött faliképiből. Az eseményen Pusztai Tamás múzeumigazgató, Kovács Gergelyné kultúrtörténész mond majd beszédet és Orosz Gábor népzenész is közreműködik a megnyitón.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner