Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

337520
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
203
1370
6193
329456
8879
13645
337520

Dátum: 2018-12-17

Miskolcon az anyanyelv ápolók

anyanyelvi tabor 130811 fkcs 7

Ebben az esztendőben Miskolcon rendezi meg az Anyanyelvápolók Szövetsége Országos Ifjúsági Anyanyelvi Táborát, melyen magyarországi, erdélyi és vajdasági fiatalok is részt vesznek. A megnyitó ünnepséget vasárnap délután a városháza dísztermében rendezték meg.

A megnyitón Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket megjegyezve, nagyon örül neki, hogy Miskolc a helyszíne a tábornak, ez egy rang is és elismerése az itteni szakmai munkának. De önmagában is jó, hogy ennyi fiatal érkezett a városba. A magyar nyelv ápolását nagyon fontos feladatnak nevezte, mivel a nemzet egyik alapértékéről van szó. Azt kívánta, hogy a résztvevők érezzék nagyon jól magukat, a program nagyon tartalmas és szórakoztató, közben pedig megismerik Miskolcot is.

anyanyelvi tabor 130811 fkcs

 

Juhász Judit, a szövetség elnöke azt mondja, akik őrzik a tudást, a magyar nyelvet azok jobban helyt tudnak állni, több barátot szereznek, tudatosabban élik át, ami velük történik.
Minőségi előadók biztosítják a jó munkát, mondta Fábiánné Szenczi Ibolya, elnökségi tag. A tábor találkozás az anyanyelvvel, ismerkedés Miskolccal. Mindenki találja meg a helyét ebben a közösségben, hazatérve pedig legyen a magyar nyelv nagykövete, tette hozzá.

anyanyelvi tabor 130811 fkcs 13

 

A megnyitón a Herman Ottó és az Avasi Gimnázium diákjai adtak műsort, Ki viszi át? címmel.
A tábor résztvevőinek olyan neves előadók tartanak előadást, mint Bagdy Emőke, Juhász Judit, Kubik Anna, Karsai János és Wacha Imre az egy hét során.

minap.hu

Tizenhetedszerre is Borsodi Fonó!

borsodi fono 20120602 vcs 04

Idén már tizenhetedik alkalommal rendezik meg Miskolcon a Borsodi Fonó Folkfesztivált. Az eddig megszokott magyar népzene és világzene mellett idén először a jazz és a rockzene szerelmesei is találnak maguknak koncerteket, és a kézműves termékek kedvelői is bevásárolhatnak majd a diósgyőri várban és a belvárosban július 5. és 7. között.

A Borsodi Fonó különleges népművészeti színfoltja Miskolc kulturális életének egy különleges, történelmi helyszínen: a diósgyőri várban.
Bár a fesztivál hivatalosan július 6-án, szombaton kezdődik a várban, az érdeklődők már pénteken belekóstolhatnak a programokba, hiszen a kézműves vásáron sajtok, mézek, gyógylekvárok, kenyérlángos, krumplilángos, bolyhos pálinkák, szappanok, és ékszerek közül válogathatnak, ezalatt pedig ingyenes koncerteket hallgathatnak meg a belvárosban a Szent István téren.

Szombaton azonban már hivatalosan is megkezdődik a fesztivál programja, ahol reggel 10 órától egészen 17 óráig a gyerekeké lesz a terep Manó-Fonó címszó alatt: a Borókás népi játszókert játékai, fa körhinta, kézműves bemutató és játszóház, valamint gyermek táncház vonja be a legkisebbeket is a Borsodi Fonó programjaiba.
A zenei programok ezután indulnak el, ahol többek között fellép majd a holland De Krekkel és a Csík Zenekar is.

A vasárnap teljes egészében a zene jegyében telik, a „Városi Betyárok Napján” a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, a Kowalsky meg a Vega zenekar Fankadelivel kiegészülve, a Kerekes Band, és a Péterfy Bori & Love Band fogják többedmagukkal megtáncoltatni a fesztivál látogatóit.

A fesztivál ideje alatt magyar népművészeti skanzen és gasztronómia várja a vendégeket, ahol munka közben lehet majd a népi mesterséges képviselőit, mint a teknővájókat megtekinteni, és a magyaros konyha ételeiből is jókat lehet majd lakmározni egy kis hazai bor vagy pálinka kíséretében.

K. Cs.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner