Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

337519
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
202
1370
6192
329456
8878
13645
337519

Dátum: 2018-12-17

Nemzetbiztonsági bizottság elé kerülnek a romagyilkosságok

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága szeptemberi ülésén napirendre tűzi a romagyilkosságokként ismertté vált eseménysor körüli kérdéseket. A vizsgálat szükségességét Gulyás József, a testület egykori SZDSZ-es tagja, a gyilkosságok titkosszolgálati hátterét 2009-ben vizsgáló munkacsoport vezetője vetette fel a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. Gulyás József a Klubrádió Reggeli gyors című műsorban azt mondta, a Katonai Biztonsági Hivataltól (KBH) hiába kértek tájékoztatást, nem kaptak. 2010 nyarán és egy évvel később is az derült ki, hogy félretájékoztatták őket.

Mint mondta, Csontos István, negyedrendű vádlott a tartótisztjével a gyilkosságsorozat alatt végig tartotta a kapcsolatot, találkozott vele. A tartótiszt erről a nyomozóhatóságokat félretájékoztatta. 2011 nyarán az is kiderült, hogy a KBH-nak nem csak Csontosról volt információja, hanem Kiss István másodrendű vádlott is a látókörükben volt és keletkeztek információk.

A felvetésre reagálva Kocsis Máté, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja a Magyar Nemzetnek azt mondta: teljes mértékben támogatja, hogy egy munkacsoport tisztázza az akkori KBH szerepét, ahogyan az is szükséges, hogy világossá váljon, hol végződnek az ügy politikai szálai.

Az MSZP nem zárkózik el attól, hogy a bizottság napirendre vegye a kérdést, és ha valóban van olyan új körülmény, amely ezt indokolja, akkor támogathatónak tartják azt a felvetést, hogy munkacsoport vizsgálja a történteket – közölte a lappal

Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke.Hasonló véleményt fogalmazott meg Mile Lajos, a bizottság LMP-s tagja. Támogatja a ténymegállapító munkacsoport létrehozását a Jobbik is, ha – mint Mirkóczki Ádám, a párt politikusa közölte – a vizsgálatnak konkrét következményei lesznek, s kitér a személyi felelősség kérdésére is – írta a lap.

minap.hu

Védőnőkkel találkozott a miniszteri biztos Miskolcon

vedonoi konferencia 130812 ja 9

A hazai orvosoknak, valamint a szakdolgozóknak megfelelő társadalmi és anyagi megbecsülésre van szükségük. Biztosítani kell számukra a megfelelő körülményeket és béreket. Ez a kormány célja - hangzott el egyebek mellett Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos országjáró körútjának miskolci állomásán. A megyei kórházban rendezett, hétfői konferencián és fórumon számtalan Borsodban dolgozó védőnő jelen volt - az ő véleményükre is kíváncsi volt a miniszteri biztos.

A Védőnői Szervezet jövőjéről, valamint a megyei védőnői helyzetképről is szó esett azon az interaktív konferencián, amelyet hétfőn, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Központi Kultúrtermében rendeztek meg. A miniszteri biztos mellett részt vett az eseményen Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is, aki elmondta, fontosnak tartja, hogy az egészségügyi dolgozók nagyobb megbecsülést élvezzenek.

– Borsod megye nehéz terület, de a Kormányprogramnak és a Semmelweis Tervnek köszönhetően jobb megbecsülést kapnak az egészségügyben dolgozók. Fontos, hogy a szakdolgozók kezébe is eljussanak a juttatások. A konferencia pedig remek alkalom, hogy a megyében dolgozó védőnők elmondják véleményüket, gondolataikat, örvendetes, hogy szép számmal el is jöttek. Nyár van ugyan, de a védőnők, a nők most is dolgoznak – mondta el köszöntőjében Csöbör Katalin.

vedonoi konferencia 130812 ja 5

 

Bábiné Szottfried Gabriellát május közepén bízták meg azzal a feladattal, hogy koordinálja a Védőnői Szolgálat kialakítását. A miniszteri biztos országjáró, tapasztalatszerő körútra indult annak érdekében, hogy minden védőnő számára a legmegfelelőbb jogalkotás jöjjön majd létre A miskolci konferencián is tájékoztatta a megyénkben dolgozó védőnőket a szolgálat jövőjéről, s természetesen emellett válaszolt a felmerülő kérdésekre is.

Mint mondta, a védőnői szakma nagyon heterogén, s ezen nem csupán a szakdolgozók szeretnének változtatni.
– Tavasszal a védőnők aláírást kezdtek gyűjteni. A cél a kormány részéről is az, hogy állami fenntartásba kerüljön a védőnői szolgálat. A kórházi védőnők a béremeléssel jól jártak, hiszen visszamenőleg is megkapták az emelést, a többi területen azonban nem mindenhol jutott el a juttatás a védőnőkhöz. Azért, hogy ez változzon, törvényi változtatásra van szükség. Azért indultam országjáró körútra, hogy mindenhol meghallgassam a felmerülő gondokat, s ezek ismeretében alakítsuk ki a jogszabályt – mondta el a miniszteri biztos, aki szeptember végéig járja az országot, majd összegzést készít a tapasztalatairól, s ennek figyelembe vételével indul el a jogalkotási folyamat.

vedonoi konferencia 130812 ja 11

 

Bábiné Szottfried Gabriella hangsúlyozta, a kormány kiemelt feladatként tekint a védőnői szervezetekre. Egységes, állami fenntartású szolgálatot hozna létre, így a védőnői szakma heterogenitása megszűnne, s a financiális juttatások minden érintetthez eljutnának.

Megyénkben 432 védőnői státusz van, amelynek több mint 90 százaléka be is van töltve. Törökné Durst Évától, megyei vezető védőnőtől megtudtuk, 33 üres állás van, amelyet helyettesítéssel töltenek be. Így megyénkben nincs olyan hely, ahol ne lenne elérhető a védőnői szakszolgáltatás.
Mint a vezető védőnő elmondta, nem elégedettek a jelenlegi helyzetükkel, hiszen a munkáltatói összetétel változatos, nem mindenkihez jut el közvetlenül a béremelés hatása.
– Nagyon örülünk ennek a konferenciának, hiszen van egy fórum, ahol elmondhatják véleményüket a szakdolgozók. S hogy ezt mennyire fontosnak érzik, ez abból is látszik, hogy  nagyon sokan eljöttek – tette hozzá.

A konferencián a miniszteri biztos a megyei helyzetről, a védőnők pedig a kormány terveiről tájékozódhattak, s javaslataikkal, kérdéseikkel segítették a miniszteri biztos munkáját, s ezáltal saját jövőjüket is.

minap.hu

Arany- és gyémántoklevelesek köszöntése az egyetemen

szinesdiploma atadas10 st 600x400

Miskolc – Az ötven éve végzett mérnököknek aranyoklevelet, a hatvan esztendeje végzetteknek gyémántoklevelet adományozott a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara szombaton, a Díszaulában megtartott szenátusülésen.

Az ünneplőket Czibere Tibor, az egyetem egykori rektora köszöntötte. A szombati ünnepi szenátusülésen közel 900 volt hallgató találkozott a Miskolci Egyetemen. Ismeretes: a Miskolci Egyetem és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar 2009-ben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. Ezen idő alatt mérnökök tízezrei végeztek az akkor alapított Nehézipari Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán.

ÉM

boon.hu

Megjelent Pál Dénes Miskolcon készült, első klipje! (Videóval!)

pal denes miskolc 130807 ja 52

Online debütált először péntek éjjel Pál Dénes első önálló dalának videóklipje, melyet Miskolcon forgattak az elmúlt napokban. A klip a város iránt a elkötelezett énekes honlapján volt megtekinthető először, de jelenleg már a minap.hu-n is elérhető!

Pál Dénes első önálló dala A széltől is óvsz talán sokak vágyát megfogalmazza: „Bárcsak egyszer, óh, egy pillanatra újra gyermek lehetnék”, ezt az érzést szerette volna Horváth Ádám, a film operatőre és Dénes közvetíteni.

A film Miskolcon készült, abban a városban, ahol Dénes a gyermekkorát élte, ahol életre szóló élményekkel, barátságokkal gazdagodott. Mint azt az énekes korábban elmondta, evidens volt, hogy Miskolcon készíti el a videót, hiszen rengeteg emlék, élmény köti ide.
A klip forgatókönyve nem hagyományos módon készült, hiszen néhány nappal a forgatás előtt Dénes Forgatókönyvíró versenyt hirdetett – erről az elmúlt napokban szintén írtunk, amire több, mint 60 pályázat érkezett. A nyertes pályázó – Debreceny Lilla – ötletét vitték filmre, aki főszerepet is kapott a filmben.

Dénes korábban elmondta azt is, hogy a szeretné, ha megismerné az ország ezt a várost, de egy kicsit másképp, mint ahogy eddig tette és tehette.
– Ez egy olyan hely, ahol kincset lelhetünk, barátot, támogatót, természeti csodákat és életünk végéig tartó kapcsolatokat – mondta Pál Dénes. A város és az énekes együttműködéséről tegnap sajtótájékoztatón számoltak be, erről a minap.hu is részletesen beszámolt.

Pál Dénes első klipje az énekes hivatalos honlapján itt, és a minap.hu-n ITT tekinthető meg:

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner