Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

337362
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
45
1370
6035
329456
8721
13645
337362

Dátum: 2018-12-17

Szlovák Aurél emléktorna Miskolcon

Ebben az évben is megrendezi az Albrecht Miskolci VSC MISI női röplabda szakosztálya a Szlovák Aurél emléktornát. Az esemény remekül segíti a csapatok felkészülését a bajnoki idény kezdetére, ugyanakkor emléket is állít egy nagyszerű sportembernek.

Miskolcon nagyon sokan még most is jól emlékeznek Szlovák Aurélra, aki hosszú évtizedeken keresztül kötődött a zöld-fehér klubhoz. Játékosként, később edzőként, szakosztályvezetőként szolgálta szeretett egyesületét, és még jóval hetven fölött is segített, ő vezette a hazai mérkőzéseken a soros mérkőzés jegyzőkönyvét.

– Ari bácsit szükségtelen bemutatni, nagyon sokat tett a sportág érdekében – mondta Toma Sándor, a miskolciak edzője. – Rá mindig lehetett számítani, és éppen ezért határoztunk néhány évvel ezelőtt, hogy a tiszteletére emléktornát szervezünk. Ez meg is történt, és örülünk, hogy sikerült hagyományt teremteni.

A szakvezető elmondta, hogy az augusztus 24-én, és 25-én sorra kerülő rendezvényen hat együttes vesz részt. Ezek a következők: Vasas Óbuda, UTE, Békéscsabai RSE, VK SK Slovan Rimavská Sobota, Aluprof-TF-Budapest, ALBRECHT MVSC MVSI. Már el is készítették a csoportbeosztást, amely a következőképpen fest. A csoport: Aluprof-TF-Budapest, UTE, Békéscsabai RSE. B csoport: Vasas Óbuda, Rimavská Sobota, MVSC.

– Egyébként az a tapasztalatunk, hogy a meghívott együttesek gyorsan megkedvelték a tornát – folytatta Toma Sándor. – A bajnokság kezdete előtt két héttel kiváló felmérési lehetőséget biztosít a szakvezetők számára, hogy lemérjék, hol tartanak a felkészülésben, és hol, milyen területen van szükség, finomításra. A mezőny kifejezetten erős, tudomásom szerint ebben az időszakban egyébként sehol Magyarországon nem rendeznek olyan tornát, amelyen hat együttes vesz részt. Leggyakrabban négy csapattal rendeznek, de előfordult már olyan eset is, hogy három alakulat szállt harcba az elsőségért. A mi tornánk ezért is rendhagyó, bízunk benne, hogy a szurkolók is sokan lesznek kíváncsiak az eseményre.

Elkészült az emléktorna programja is, amely a következő.
2013.augusztus 24., szombat, 10 óra: Albrecht MVSC MVSI - VK SK Slovan Rimavská Sobota. A mérkőzés után kerül sor az ünnepélyes megnyitóra. 12 óra: Békéscsabai RSE – UTE. 14.00: VK SK Slovan Rimavská Sobota - Vasas Óbuda. 16.00: Aluprof-TF-Budapest - Békéscsabai RSE. 18.00: Vasas Óbuda - Albrecht MVSC MVSI. 20.00: UTE - Aluprof-TF-Budapest.
2013.augusztus 25., vasárnap, 10 óra: A csoport 1. helyezettje – B csoport 2. helyezettjével (döntőbe jutásért). 12.00: B csoport 1. helyezettje – A csoport 2. helyezettjével (döntőbe jutásért). 14.00: A csoport 3. helyezettje – B csoport 3. helyezettjével (5.-6. helyért). 16.00: A1 – B2 vesztese – B1 – A2 vesztesével (3.-4. helyért). 18.00: A1 – B2 győztese – B1 – A2 győztesével (1.-2. helyért). Az utolsó találkozót követően kerül sor az eredményhirdetésre.

minap.hu

XV. Bogácsi Fürdőfesztivál

Augusztus 17 és 20. között rendezik meg immár tizenötödik alkalommal a Bogácsi Fürdőfesztivált.

17-én a Bogácsi Thermálfürdőben fiatalos zenés sportnap és koktél pultos Beach Party, egész napos programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt, értékes nyereményekkel.
Vízi foci verseny, strandröplabda verseny, dekázó és labdazsonglőr verseny. 11.00-tól alakformáló torna, 14.00 vízi torna bemutató, 17.00 aqua zumba bemutató. Táncbemutatók, asztali csocsó, 20.30. -23.3-ig éjszakai fürdőzés, karaoke buli.

bogacs gyogymedence

 

18-án Fürdő szépe választással, szórakoztató programokkal és koncertekkel várják a vendégeket.
09.00-tól 13.00 jelentkezés a Fürdő szépe versenyre
13.00-tól Marching Jazz Band
14.00 „ A dal a tiéd” tehetséges magyar szerzők és énekesek fellépése
14.40 Fürdő szépe eredményhirdetés 1 forduló, Macsó vadászat
15.00 Dolák Saly Róbert műsora
16.00 Macsó vadászat eredményhirdetés
16.30 Ayala- Kívánságkosár
17.30 Irigy Hónaljmirigy
18.15 Fürdő szép eredményhirdetés
19.00 Takács Nikolas

bogacs vizijatszoter

 

19-én 21.00 órától Fenyő Miklós koncert a Rendezvény park színpadán 22.30-tól Tűzijáték

20-án Öregfiúk Országos Lábtenisz Bajnoksága.

További információk: www.bogacsitermalfurdo.hu, telefonszám: 06/49 534-021, vagy a termálfürdő új facebokk oldalán.

minap.hu

Hagyomány- és értékőrző augusztus 20-a Miskolcon

aug20 120820 ja 9

Ünnepi megemlékezések, kenyérszentelés és kenyéráldás, valamint kulturális és családi programok várják az érdeklődőket augusztus 20-án városszerte. A programok központi helyszíne a hagyományokhoz híven idén is a Szent István tér lesz, de több városrészben, illetve szakrális helyszínen is lesz megemlékezés.

Az ünnepi programok a belvárosban délután kettő órakor kezdődnek majd el a Perecesi Bányász Fúvószenekar koncertjével. Ezt követően a Fazekas Kórus műsorát, majd délután három órakor Korzsényi Tibor bábelőadását láthatják „Micike a Picike” címmel.

Délután négy órakor a Mintha zenekar lép fel a Szent István téren, ötkor pedig elkezdődik a 20-i központi ünnepség, az ünnepi menet aratókoszorúval és az új kenyérrel vonul Államalapító Szent István király szobrához, ahol Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mond majd beszédet. A köszöntőket – a hagyományoknak megfelelően a kenyérszentelés és kenyéráldás követi a történelmi egyházak képviselőinek részvételével.

Az egész napos rendezvény ezt követően kulturális és zenés műsorszámokkal folytatódik majd. Este hat órakor a Szinvavölgyi Néptáncműhely ad majd ünnepi műsort, fél nyolctól pedig „Miskolc Rock” koncert lesz az Excelsior, a BMV Rock Egylet, a Pakulár és a Happy Bluesday együttesekkel.

A Szent István téren a város ünnepi hagyományainak megfelelően délelőtt 10 órától családi programokkal, várják majd az érdeklődőket. Ezúttal is itt lesz megtalálható a Borókás Népi Játékpark, a gyermek játszóház, lesz lehetőség kenyeret dagasztani és sütni, lesz kenyérvásár, kecskesajt és más finomságok, valamint népművészeti kirakodóvásár, valamint lesz baratana bemutató és íjászkodás is.

A belvárosi helyszíneken túl a város számos pontján lesznek programok és megemlékezések. Reggel kilenc órakor Felsőhámorban, a Szent István szobornál lesz megemlékezés és koszorúzás, ahol Kovács László önkormányzati képviselő mond ünnepi beszédet. Délelőtt 10 órakor a Miskolc-vasgyári Szent István templomban, míg fél 11-től a selyemréti Szent István templomban lesz ünnepi szentmise és búcsú – utóbbi helyszínen a plébánia 70. évfordulóját is a programokkal párhuzamosan ünneplik.

Végül – de nem utolsó sorban – a Herman Ottó Múzeum is készül programmal augusztus 20-án. A papszeri kiállítási épületben „Az Árpád-házi Szentek és Boldogok" címmel nyílik kiállítás Szekeres Erzsébet textilművész szövött faliképiből. Az eseményen Pusztai Tamás múzeumigazgató, Kovács Gergelyné kultúrtörténész mond majd beszédet és Orosz Gábor népzenész is közreműködik a megnyitón.

minap.hu

"Teltház" a Tokaji Írótáborban

Teltház lesz az augusztus 14. és 16. között zajló 41. Tokaji Írótáborban, több mint kétszázan jelezték részvételüket a programokon.

Míg tavaly Illyés Gyula, idén a 100 éve született Weöres Sándor előtt tiszteleg szerdán a tábor színházi estje a Paulay Ede Színházban - mondta Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, a tábor kuratóriumi tagja az MTI-nek.

Az esten Csikos Sándor, Helyey László, Juhász Róza, Ráckevei Anna, Oberfrank Pál működik közre, Krumm Enikő énekel, Holics László zongorázik. A Tokaji Írótábor és a Zempléni Fesztivál közös rendezvényének házigazdája Mezey Katalin lesz.

"A Gárdonyi-évhez csatlakozva az egri Vármúzeumtól kaptunk egy kis kamarakiállítást, amelyen kéziratok és relikviák lesznek láthatóak, illetve az irodalmi emlékparkunkban, Tokajon Gárdonyi-emléktáblát avatunk" - ismertette az elnök.

Szentmártoni János hozzátette, hogy az írótábor hagyományosan ellátogat Tiszaladányba, ahol a szintén százéves Kovács Imrére, illetve a 80 éve született Kalász Lászlóra, a Hetek csoportosulás költőjére emlékeznek.

Az idén is teret nyújtanak a fiatal irodalomnak, most a Fiatal Írók Szövetsége és az Apokrif című lap mutatkozhat be. A folyóiratok közül az Életünk és a Magyar Napló kap kiemelt figyelmet.

A tábor Eltiltva és elfelejtve II. 1965-1989 című plenáris ülésének homlokterében idén is a "számvetés" áll. Az elnök felidézte, hogy tavaly az 1945-1965 közötti időszakot tekintették át, ezúttal a hatvanas évektől a rendszerváltozásig eltelt évtizedek történéseit vizsgálják a kongresszuson és a munkacsoportokban.

A táborban előadást tart többek között Mezei Balázs, Miklóssy Endre, Rónay László, Sárközi Mátyás, Szőcs Géza, Tellér Gyula, Tófalvi Zoltán, Vasy Géza, Ács Margit, Ágh István, Ködöböcz Gábor, Mezey Katalin, Oláh János, Pomogáts Béla, Schein Gábor, Sipos Anna Magdolna, Szentmártoni János, András Sándor, Bíró-Balogh Tamás, Kulin Ferenc, Nagy Jenő, Sárközy Péter és Vári Fábián László.

Szóba kerül a szamizdat irodalom indulása, olyan költőcsoportok, mint a Hetek vagy a Kilencek, a József Attila Kör alakulása, a lakiteleki találkozók, az írószövetségi kongresszusok, az 1956-os szerepvállalásukért elítélt alkotók pályájának alakulása, a határon túli műhelyek feladata, szerepe, a nyugati emigráció feladata, sorsa - emelt ki néhány kulcskérdést Szentmártoni János.

A tavaly elkezdett tematika a jövő évi táborban ér véget, amelynek munkacíme jelenleg A rendszerváltás és szellemi előkészületei.

minap.hu

Szürkemarha fesztivál Harsányban

Első alkalommal rendeznek szürkemarha fesztivált Harsányban augusztus 17-én. A kilátogatók nem csak hagyományőrző műsort, színes programokat csodálhatnak meg, de lesz főzőverseny is, természetesen szürke marhából.

Harsányban, a Szilvási tanyán és környékén rendezik a fesztivált, ahol reggel 8 órakkor kezdődik a „Szürkemarhából készült ételek főzőversenye.” A szürkemarhahúst, a főzőhelyet és a tűzifát a szervezők biztosítják. Nevezni lehet Szilvási Mária szervezőnél (30/496-1289, ) 2013. augusztus 12-ig. A nevezés díjtalan.
A szakmai zsűri elnöke Benke László olimpiai bajnok mesterszakács.

harsanyszurkemarha behari

 

A program a következőképpen alakul:
10.00  Kisötlet Gyermek Színpad előadása
10.30 Csiribi Együttes műsora
11.15  Bábszinház és zenebölcsőde Arnóczkiné File Adrienn vezetésével
11.45  Harsányi Hunyadi Majorette Csoport műsora
12.00 Fortuna Tánc és Divat Stúdió növendékeinek bemutatója
12.30 „Jó ebédhez szól a nóta” A Harsányi Kéknefelejcs Népdalkör műsora
13.00 Kökörcsin Néptánccsoport és a Bükkaranyosi Huszár Bandérium műsora
13.30 Kisgyőri Lovas Iskola növendékeinek bemutatója
14.00 Baranta Tradicionális Magyar Harcművészeti és a Szabír Harcművészeti Egyesület lovas íjász bemutatója
15.00 Jászsági Csikós bemutató
15.30 A szürkemarhából készült ételek főzőversenyének eredményhirdetése
16.00  Hagyományos cséplés és gabonatisztítási bemutató, cséplés cséplőgéppel, gabonatisztítás rostával, szelelőrostával és triőrrel.
16.30 Államalapító Szent István Király és az új kenyér ünnepe, köszöntők, az új kenyér megáldása, megszegése.
17.30 Kiss Kata Zenekar koncert
19.00 Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus fellépése
20.00 Utcabál az MRX együttessel
22.00 Tűzijáték

Az egész nap folyamán: kirakodóvásár kézműves termékekből, malacsütés nyárson, kóstoló a „hagyományos harsányi ízekből” (tócsni, kalka), fogyaszthatók a Hortobágyi Gulyások által készített ételek (slambuc, pörkölt). Régi idők játszótere, kézzel hajtott kosaras körhinta, népi ügyességi játékok, arcfestés, kézműves foglalkozás, karikás ostor és szürkemarha tülök (kürt) ismeretének elsajátítása, barantázás, állatsimogató, lovaglási lehetőség, íjászat.
Műsorvezető Vajtó László. A rendezvény fővédnöke Tállai András Önkormányzati Államtitkár, országgyűlési képviselő, védnöke Szabó Gergely Harsány Község Polgármestere.
A fesztiválon készített ételek kóstolására egyedi logóval ellátott porcelán tányér vásárolható.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner