Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

337365
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
48
1370
6038
329456
8724
13645
337365

Dátum: 2018-12-17

Komfortosabb iskolákban indul a tanév

iskolafelujitas3

Tisztasági festés, karbantartás, javítás, pótlás – ezeknek a munkáknak az ideje a nyári szünet az oktatási intézményekben. Miskolcon idén szinte minden általános és középiskolában végeznek javításokat, hogy komfortosabb körülmények között kezdődhessen néhány hét múlva az új tanév.

A Miskolci Közintézmény-működtető Központ (MKMK) érdeklődésünkre elmondta, a fenntartásukban lévő oktatási intézmények majd’ mindegyikében végeznek kisebb-nagyobb felújítást. Általános iskolák közül a Selyemréti, Bársony János, Hunyadi Mátyás, Komlóstetői, Szabó Lőrinc, Pattantyús, Munkácsy Mihály, Éltes Mátyás, Rákóczi Ferenc, Kaffka Margit, Könyves Kálmán, 10 sz. Petőfi és 21.sz. Általános Iskolák érintettek a munkákban, de a Petőfi Sándor Fiú- és Karacs Teréz Leánykollégiumban is dolgoztak. Középiskolák közül a Szemere Bertalan, az Andrássy Gyula Diósgyőr-Vasgyári Szakképző, Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola volt érintett a karbantartásban.

Az MKMK érdeklődésünkre elmondta, a fenti intézményekben a melegítő és főzőkonyhák nyári karbantartása, a helyiségek tisztasági festése, fal és padlóburkolatok pótlása, főző berendezések kisebb karbantartása már elkészült, a szeptemberi iskolakezdésig még további osztálytermek és vizesblokkok tisztasági festését fogják elvégezni.
 
minap.hu

Selyemrét: teljes üzem és nagyobb biztonság

strand bejaras 130808 fkcs 2

Minden élményelem, medence és szolgáltatás folyamatosan működik, így a hétvégétől már teljes üzemben, szezonális jegyárakkal várja vendégeit a Selyemréti Strandfürdő. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere csütörtökön bejelentette, a megerősített biztonsági szolgálat zéró toleranciával lép fel a rendbontókkal szemben.

Mint arról beszámoltunk, július 7-én nyitott meg először a kibővített selyemréti strand, akkor még négy medencével, próbaüzemben. Az egy hónapos teszt során folyamatosan helyezték üzembe a még nem működő medencéket, szolgáltatásokat. Mindezt az eltelt időszakot lezáró bejáráson tekintette meg a város és a fürdő vezetése.

strand bejaras 130808 fkcs 28

 

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a strand bejárását követően elmondta, az egy hónapos próbaüzemet követően összegezték a működés során szerzett gyakorlati tapasztalatokat.
– Volt sok pozitívum és természetesen néhány negatívum is. Volt néhány technikai probléma, de ezekkel meg tudunk küzdeni, ez az egyszerűbb kérdés. Akadt pár személyi, viselkedési gond is, amivel már bonyolultabb, mert az emberi viselkedésre nehéz felkészülni – hangsúlyozta Kriza Ákos.

A polgármester emlékeztetett arra a múlt hétvégi esetre, mikor karóval támadt a fürdőmesterre egy, a strand működési szabályait figyelmen kívül hagyó fürdőző.
– Ismeretes, a rendőrség példás gyorsasággal intézkedett, elfogta az illetőt, sőt a bíróság gyorsított eljárással már el is ítélte, igaz még nem jogerősen, de egy év két hónapos szabadságvesztést kapott. Ez a gyors reagálás is azt bizonyítja, hogy a rendvédelmi szervek és az önkormányzat összehangoltan dolgoznak, és a jövőben is határozottan lépünk fel azokkal szemben, akik megzavarják a miskolciak nyugalmát, akár itt a strandon – mondta.

strand bejaras 130808 fkcs 16

 

Kriza Ákos elmondta, a strandon éppen ezért megerősítették a biztonsági szolgálatot, illetve azt kérte a vezetőktől, hogy zéró toleranciával járjanak el minden olyan személlyel szemben, aki nem képes betartani az emberi együttélés alapvető normáit és a strand szabályzatát.
– Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a problémás elemeket végső szankcióként hogyan lehet kitiltani a fürdő területéről, illetve egyeztettem a rendőrkapitánysággal is, ennek eredményeképpen a jövőben rendőrök is őrzik majd a selyemréti strand nyugalmát hétvégenként – sorolta a városvezető.

Musztrai-Icsó Rita, a Selyemréti Strandfürdő vezetője az üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. és a strand munkatársainak tapasztalatairól beszélt. Mint mondta, a miskolciak egy hónap alatt megszerették a fürdőt.
– Júliusban több mint 47 ezren, vagyis naponta átlagosan háromezren fordultak meg nálunk. A medencéket, a szolgáltatásokat szeretik, úgy tapasztaljuk, hogy ki tudunk elégíteni minden jelentkező igényt az újranyitás óta – tette hozzá.

strand bejaras 130808 fkcs

 

A próbaüzemet követően a Selyemréti Strandfürdő – mivel annak élményelemei, medencéi, szolgáltatásai rendben és folyamatosan működnek – hétvégétől már a 2013-as nyári szezonra érvényes, a fürdő törzsvendégeivel is egyeztetett jegyárakkal várja vendégeit. A fürdővezető hangsúlyozta, a jegyek és bérletek, kedvezményes belépők árait a magyarországi és környező fürdők belépőinek átlagárait figyelembe véve alakították ki, amelyek a szolgáltatások és élményelemek számával arányban elérhető áron biztosítanak belépést a családi élményfürdőbe.
– Az eddigi működési tapasztalatokat is figyelembe véve az előzetesen meghirdetett belépőkhöz képest kedvező változás az 500 forintos úszójegy, amely hajnali 4.30 és reggel 9 óra között biztosít sportolási, úszási lehetőséget az arra vágyóknak. Családi jeggyel 3 gyermekig vehető igénybe kedvezmény. Szintén jó lehetőség az 500 és 1000 órás bérletek esetében, hogy azok akár családi bérletként is kiválthatók, de a Miskolcpont kártya is igen nagy kedvezményt nyújt – tette hozzá Musztrai-Icsó Rita.

minap.hu

Rendkívüli közgyűlés: reagált az ellenzék

Mind a Jobbik, mind az MSZP reagált a közgyűlést követően az ott történtekre.

Földesi Norbert az MSZP miskolci frakciójának vezetője bohózatnak nevezte azt, ami a trafik-ügyben kezdeményezett rendkívüli közgyűléseken zajlik
– A városvezető koalíció a jogszabályok mögé bújik ahelyett, hogy megoldásokat keresne. A frakciónk azonban nem nyugszik, újra-és újra össze fogjuk hívni a rendkívüli közgyűlést, szeretnénk, hogy Miskolc Megyei Jogú Város legyen az első, aki a miniszter felé egy megoldási-javaslatot terjeszt fel azzal kapcsolatban, hogy a kis, családi vállalkozások, akik régóta dohánykereskedelemmel foglalkoznak, ne lehetetlenüljenek el. Az ugyanis nem lehet Miskolc, nem lehet a kormány érdeke sem – hangsúlyozta Földesi Norbert.

Jakab Péter (Jobbik) önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, a városvezetés ismét a törvényesség álcája mögé bújva próbálta elutasítani magyarázatot adjon a miskolciak számára arra, hogy miért nem helyi vállalkozók kaptak koncessziót Miskolcon.

minap.hu

"Káli Sándor segédcsapatai nem nyugszanak"

"A miskolci MSZP-sek vezető tisztségviselői, így Földesi Norbert frakcióvezető is, az elmúlt néhány héten belül immáron többedszer rugaszkodnak neki annak, hogy otromba vádaskodásokkal tereljék el a közfigyelmet arról az időszakról, amikor ők még Káli Sándor oldalán segédkeztek városunk végletes eladósításában: több tízmilliárd kölcsönforintot hagyva örökségül"- fogalmaz a Fidesz-KDNP közleménye, melyet az MSZP mai, rendkívüli közgyűlési kezdeményezése kapcsán adtak ki.

"Nánási-Kocsis Norbert képviselőtársunk pontosan ezért ajánlotta fel napokkal ezelőtt, hogy frakciószövetségünk áll a vita elé, akár egy rendkívüli közgyűlés keretein belül is. Mi ezen alkalommal nagyon szívesen ütköztetnénk érveinket az ellenzéki képviselőkkel arról, hogy miképpen fordulhatott elő az országban egyedülálló módon, éppen Miskolcon, az adósságállomány három esztendő alatti megháromszorozása.
Úgy véljük, ez az igazi kérdés, ezt kell tisztáznunk a felelős közvélemény előtt.
Földesi Norbert, ellenben, újfent felsőbb pártutasításnak engedelmeskedett és sajnálatos módon  Miskolcon folytatta a baloldal országos propaganda kampányát.

Mi természetesen nem ebben, hanem a valódi kérdések megvitatásában kívánunk közreműködni" - hangsúlyozzák közleményükben Kiss János és Molnár Péter, a FIDESZ-KDNP frakciószövetség vezetői.

minap.hu

Megújul, és tornacsarnokkal bővül a Hunyadi

hunyadi iskola 130809 ja 1

Csaknem 500 millió forintból újul meg várhatóan jövő szeptemberig a Hunyadi Mátyás Általános Iskola. Kegyes Jenő igazgató elmondása szerint, a száz százalékban pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés során új arculatot kap az iskola, elvégzik az energetikai korszerűsítéseket, felújítják a jelenlegi tornatermet és építenek egy új tornacsarnokot is.

– Szinte rá sem lehet majd ismerni az iskolára, ha nem tudnám, hogy a látványtervek a Hunyadit ábrázolják biztos, hogy nem hinném el – részletezi az iskolában kifüggesztett látványterveket bemutatva Kegyes Jenő.

Mint hozzáteszi, a fejlesztésre nagy szükség van, mivel az iskola a júniusban zárult tanévtől köznevelési típusú sportiskola, érdeklődés pedig van, az első évhez képest idén ősszel már kettő sporttagozatos és egy körzetes első osztály indult.
– Az ősszel induló beruházás alapvetően a mindennapos testnevelés feltételeit teremti meg, és részt veszünk Miskolc utánpótlás nevelésében – hangsúlyozza a Bársony-Hunyadi Általános Iskola vezetője.

 

hunyadi latvanyterv 4

A Hunyadi új ruhája

A fejlesztés során egy új, összesen 700 négyzetméteres tornacsarnok létesül a jelenlegi bitumenes sportpálya helyén, 450 négyzetméteres küzdőtérrel, de megújul a jelenlegi testnevelőterem is – ennek padlózatát tatamival fedik a jelenlegi parketta helyett, hiszen az MVSI judo-szakosztálya jelenleg is itt tartja edzéseinek egy részét.
– A csarnokot egy folyosó köti majd össze az iskolával, felújítják a régi épület tetejét, korszerűsítik a vizesblokkokat, de cserélik az 1977-es átadás óta funkcionáló nyílászárókat is, és egy teljesen új, XXI. századi homlokzatot kap a Hunyadi – sorolja az iskola első embere.

hunyadi isk sportosztaly 120907 ja 1

 

Még a jelenlegi tesiteremben kezdett az első sportosztály

A mintegy 498 millió forintba kerülő fejlesztést ÉMOP-os forrásokat kihasználva valósítja meg az önkormányzat, a pályázat száz százalékos támogatottságú, tehát városi önrészre nem volt szükség – ezt már Pintér Zoltántól, polgármesteri hivatal városfejlesztési és városüzemeltetési főosztályának vezetőjétől tudtuk meg.

A főosztályvezető elmondása szerint, a fejlesztés két lépcsőben valósul meg, előbb az új csarnok épül meg, ennek kivitelezése várhatóan már idén ősszel megkezdődik és jövő májusban már birtokba is vehetné az iskola.
– A régi iskolaépület korszerűsítése azonban csak olyankor végezhető el, mikor ott nem folyik tanítás, ezért azon munkák túlnyomó része a következő nyári szünetre esik majd – teszi hozzá.

hunyadi latvanyterv 3

 

Így néz majd ki az új csarnok

A munkákkal a tervek szerint 2014 augusztusában készülne el a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, így a 2014/2015-ös tanévet már egy, a kor követelményeinek megfelelően felújított, kibővített épületben kezdheti majd el a Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner