Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

321287
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
56
771
1681
316609
6291
16498
321287

Dátum: 2018-11-15

Home

Nemzetbiztonsági bizottság elé kerülnek a romagyilkosságok

темы Wordpressздесь
icatconf.org

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága szeptemberi ülésén napirendre tűzi a romagyilkosságokként ismertté vált eseménysor körüli kérdéseket. A vizsgálat szükségességét Gulyás József, a testület egykori SZDSZ-es tagja, a gyilkosságok titkosszolgálati hátterét 2009-ben vizsgáló munkacsoport vezetője vetette fel a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. Gulyás József a Klubrádió Reggeli gyors című műsorban azt mondta, a Katonai Biztonsági Hivataltól (KBH) hiába kértek tájékoztatást, nem kaptak. 2010 nyarán és egy évvel később is az derült ki, hogy félretájékoztatták őket.

Mint mondta, Csontos István, negyedrendű vádlott a tartótisztjével a gyilkosságsorozat alatt végig tartotta a kapcsolatot, találkozott vele. A tartótiszt erről a nyomozóhatóságokat félretájékoztatta. 2011 nyarán az is kiderült, hogy a KBH-nak nem csak Csontosról volt információja, hanem Kiss István másodrendű vádlott is a látókörükben volt és keletkeztek információk.

A felvetésre reagálva Kocsis Máté, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja a Magyar Nemzetnek azt mondta: teljes mértékben támogatja, hogy egy munkacsoport tisztázza az akkori KBH szerepét, ahogyan az is szükséges, hogy világossá váljon, hol végződnek az ügy politikai szálai.

Az MSZP nem zárkózik el attól, hogy a bizottság napirendre vegye a kérdést, és ha valóban van olyan új körülmény, amely ezt indokolja, akkor támogathatónak tartják azt a felvetést, hogy munkacsoport vizsgálja a történteket – közölte a lappal

Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke.Hasonló véleményt fogalmazott meg Mile Lajos, a bizottság LMP-s tagja. Támogatja a ténymegállapító munkacsoport létrehozását a Jobbik is, ha – mint Mirkóczki Ádám, a párt politikusa közölte – a vizsgálatnak konkrét következményei lesznek, s kitér a személyi felelősség kérdésére is – írta a lap.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner