Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

321224
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
764
430
1618
316609
6228
16498
321224

Dátum: 2018-11-14

Home

Ennyit ért a „Nagy játszótérteszt”

темы Wordpressздесь
icatconf.org

Szabo L setany 05 aj 600x400

Megkérdeztük a miskolci önkormányzatot, tudnak-e tenni valamit annak érdekében, hogy a gyerekek jobban és biztonságosabban érezzék magukat Miskolc játszóterein. Nemrég ugyanis öt kisdiák segítségével játszótértesztet végeztünk a belvárosban, és megígértük nekik, hogy az általuk felvetett problémákat továbbítjuk az önkormányzatnak. A válaszokat megkaptuk, melyből kiderült, sok játszótéren azért nincs árnyékos terület (mely a nyári kánikulában igencsak jól jönne), mert „az uniós játszóterek az utóbbi 8 évben létesültek, akkor történtek a fatelepítések is, de a nagy lombkorona fejlődéséhez az elmúlt idő kevés volt. Több helyen a telepített fákat kitörték, kitépték, pótlásuk nem minden esetben lehetséges.” Az ivókutakkal kapcsolatban arra nem kaptunk ígéretet, hogy minden játszótér környékén lesz, azt azonban megtudtuk, hogy „az Árpád úti játszótérnél kiépített ivókutat olyan mértékben tették tönkre, hogy annak teljes cseréje szükséges”.

A játszótereken eldobált cigarettacsikkek azonban lehet, hogy eltűnnek a játszóterekről, ugyanis „a Miskolci Rendészeti Szerv napi munkájának része a tiltott helyen dohányzók ellenőrzése. A jelzett problémára ígéretet tettek célellenőrzés megszervezésére.”

Elbontják a régieket

A régi játszóterek viszont nem felelnek meg az uniós szabványnak, ezért nem felújítják, hanem folyamatosan elbontják azokat. „A jelenleg folyó játszótéri fejlesztéseket az önkormányzati képviselők képviselői fejlesztési alapjukból finanszírozzák.”, tudtuk meg. A volt Matáv-játszótérrel kapcsolatban sincs jó hírünk. A korhadt elemeket ugyanis nem tudják pótolni, csak elbontani. A gyöngykavicsos játszóterek burkolatát pedig azért nem lehet gumitéglákra cserélni, mert az túl sokba kerülne, viszont az uniós előírásoknak meg kell felelni, tehát ütéscsillapító felületet kell biztosítani az egy méternél magasabb játszóeszközök alatt. Így aztán valószínűleg a gyerekeknek be kell érniük a jelenlegi játszóterekkel.

ÉM-HE

boon.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner