Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

321199
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
739
430
1593
316609
6203
16498
321199

Dátum: 2018-11-14

Home

Jó szélben vitorláztak

темы Wordpressздесь
icatconf.org

Szombaton és vasárnap benépesült a Hejőkeresztúri tó, ugyanis a Justitia Vitorlás Sportegyesület ebben az esztendőben is megrendezte a Daruker kupa elnevezésű versenyét. Az esemény iránt élénk érdeklődés nyilvánult meg.

Papp Tibor, a Justitia VSE képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy a versennyel a szervezők lehetőséget igyekeztek teremteni az indulók számára, hogy minősítő pontokat tudjanak szerezni. A versengésre három hajóosztályban (kalóz, laser és finn) került volna sor, végül azonban csak kettőben rendezték meg a versenyt. A rendezők öt futamot iktattak a programba, és azt remélték, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk. A pályát a Hejőkeresztúr község és a 35. számú főútvonal közt elterülő vízfelületen jelölték ki. A résztvevőket narancssárga pályajelekkel meghatározott pálya, telepített rajt várta.

Szombaton három futamra került sor, és a vetélkedés első napján igazán nem lehetett panaszuk az indulóknak a körülményekre sem. Különösen a kora délutáni órákban támadt fel a szél, és ennek az lett a következménye, hogy kifejezetten érdekes és látványos futamok követték egymást, a hajók remekül hasították a vizet.

Vasárnapra ezek után két futam maradt, és ekkor sem volt gond, az égiek ezúttal is kegyesek voltak a sportolókhoz. Melegen tűzött ugyan a nap, de a szél erősségére ekkor sem lehetett panasz. Mindenesetre a résztvevők derekasan harcoltak, nem lankadtak, így a parton összesereglett nézőknek is jutott látnivaló. Ráadásul még hazai éremnek is örülhettek, ugyanis a hejőkeresztúri színeket képviselő Demeter András a finn hajóosztályban harmadik lett. Kifejezetten jól szerepelt a miskolci Boros Ferenc is, aki második helyezést ért el, és ugyancsak második lett alkalmi társával Nyeste Gábor miskolci vitorlázó, aki mellesleg a megyei szövetség főtitkára.

– Az idei versenyt mindenképpen sikeresnek lehet minősíteni – vonta meg a viadal mérlegét Misley József versenyfelelős. – A laser osztályban nem érkezett be nevezés, ezért ott nem tudtunk versenyt rendezni, viszont a másik kettőben csaknem húsz hajó futott ki a vízre.

Eredmények.Kalóz: 1. Fluck Benedek, dr. Tóth István (VSC), 2. dr. Nyeste Gábor, Berki Győző (BIC, Justitia), 3. Mohos Gábor, Molnár Veronika (PSFVK).Finn: 1. Solymosi Imre (ARSC), 2. Boros Ferenc (MMVSC), 3. Demeter András (Hejőkeresztúr).

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner