Joomla Templates

Bejelentkezés

Látogatók

321237
Ma
Tegnap
A Héten
Múlt Héten
A hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
6
771
1631
316609
6241
16498
321237

Dátum: 2018-11-15

Home

Tizenhetedszerre is Borsodi Fonó!

темы Wordpressздесь
icatconf.org

borsodi fono 20120602 vcs 04

Idén már tizenhetedik alkalommal rendezik meg Miskolcon a Borsodi Fonó Folkfesztivált. Az eddig megszokott magyar népzene és világzene mellett idén először a jazz és a rockzene szerelmesei is találnak maguknak koncerteket, és a kézműves termékek kedvelői is bevásárolhatnak majd a diósgyőri várban és a belvárosban július 5. és 7. között.

A Borsodi Fonó különleges népművészeti színfoltja Miskolc kulturális életének egy különleges, történelmi helyszínen: a diósgyőri várban.
Bár a fesztivál hivatalosan július 6-án, szombaton kezdődik a várban, az érdeklődők már pénteken belekóstolhatnak a programokba, hiszen a kézműves vásáron sajtok, mézek, gyógylekvárok, kenyérlángos, krumplilángos, bolyhos pálinkák, szappanok, és ékszerek közül válogathatnak, ezalatt pedig ingyenes koncerteket hallgathatnak meg a belvárosban a Szent István téren.

Szombaton azonban már hivatalosan is megkezdődik a fesztivál programja, ahol reggel 10 órától egészen 17 óráig a gyerekeké lesz a terep Manó-Fonó címszó alatt: a Borókás népi játszókert játékai, fa körhinta, kézműves bemutató és játszóház, valamint gyermek táncház vonja be a legkisebbeket is a Borsodi Fonó programjaiba.
A zenei programok ezután indulnak el, ahol többek között fellép majd a holland De Krekkel és a Csík Zenekar is.

A vasárnap teljes egészében a zene jegyében telik, a „Városi Betyárok Napján” a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, a Kowalsky meg a Vega zenekar Fankadelivel kiegészülve, a Kerekes Band, és a Péterfy Bori & Love Band fogják többedmagukkal megtáncoltatni a fesztivál látogatóit.

A fesztivál ideje alatt magyar népművészeti skanzen és gasztronómia várja a vendégeket, ahol munka közben lehet majd a népi mesterséges képviselőit, mint a teknővájókat megtekinteni, és a magyaros konyha ételeiből is jókat lehet majd lakmározni egy kis hazai bor vagy pálinka kíséretében.

K. Cs.

minap.hu

шаблоны joomla на templete.ru

wolf banner

vadm banner

tarhely banner

miskolcmasszazslink

airius transzparens bannerbanner eginfo transzparens

hunolaoko banner